You are here

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

pohja:
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta, esim. Kolatun Martta cheddar
½ dl vettä

täyte:
4-5 tomaattia siivuina
7-10 siivua Kolatun Brie vuohenjuustoa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
3 dl kermaa
3 munaa
juustoraastetta, esim Kolatun Martta cheddar

Laita margariini, vehnäjauho ja juustoraaste kulhoon, nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita. Tee taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin vetäytymään n. 15-30 minuutiksi. Leikkaa tomaatit siivuiksi ja vuohenjuusto. Leikkaa basilikan lehtiä pienemmiksi, ei kuitenkaan ihan silpuksi. Painele taikina käsin vuokaan (25-27cm halkaisijaltaan). Levitä päälle tomaattisiivuja ja vuohenjuustosiivuja  lomittain sekä basilika. Ripottele hieman mustapippuria päälle. Sekoita kerma, munat, suola ja mustapippuri ja kaada piirakan päälle. Levitä pinnalle vielä juustoraaste ja paista 200 asteisessa uunissa n. 35-40 min.