You are here

Punajuuririsotto

Punajuuririsotto

Punajuuririsotto 2-3:lle hengelle

Tarvikkeet
3 dl risottoriisiä
300 g punajuurta
100 g Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
50 g sipulia
8-9 dl vettä
Suolaa, hunajaa, mustapippuria ja rakuunaa

  1. Kuutioi sipulit pieniksi kuutioiksi ja punajuuret n. 1 sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Raasta juusto.
  3. Kuullota sipuleita, punajuuria ja risottoriisiä kevyesti kattilassa ja lisää vesi ja anna riisin kiehua. Mausta suolalla tai kasvisliemellä jo keittovaiheessa.
  4. Sekoita keittovaiheessa vähitellen puuromaisen rakenteen saamiseksi.
  5. Keitä n. 15-20 minuuttia.
  6. Lisää lopuksi joukkoon 2/3 juustoraasteesta ja mausta risotto.
  7. Loput juustoraasteesta voi lisätä koristeeksi ja makua antamaan annosten päälle.
  8. Rakuunan voi korvata myös muilla yrteillä tai jättää jopa kokonaan pois.