You are here

Päärynäpiirakka

Päärynäpiirakka

pohja:
125g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta

täyte:
2-3 päärynää ohuina siivuina
6-8 ohutta siivua Kolatun Brie vuohenmaitojuustoa
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu kaneli ja leivinjauhe. Sekoita. Levitä taikina vuokaan (25-27cm halkaisijaltaan) jauhotetuin käsin painelemalla. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ne puoliksi jonka jälkeen ohuiksi siivuiksi. Leikkaa Brie juustosta ohuita siivuja. Levitä päärynäsiivuja sekä Brie siivuja lomittain taikinan päälle. Brie saa jäädä kokonaisiksi siivuiksi joka uunissa paistuessaan sulaa ihanasti päärynöiden sekaan. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 35-40 min. Piirakka on myös hyvää jääkaappikylmänä