You are here

Neljän juuston pizza

Neljän juuston pizza

Tarvikkeet
1 dl tomaattimurskaa tai pyrettä
Kolatun Valdemar kuttucheddarjuustoa
Ruska munajuustoa
Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
Chevre vuohenmaitojuustoa
tuoretta basilikaa
valkosipulia
oreganoa

Pizzataikina 2 pizzaa
2 dl vettä
2 tl kuivahiivaa tai 10 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 3 dl vehnäjauhoa

  1. Lisää hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää taikinaa kädellä vaivaten jauhoja vähitellen.
  3. Puolet jauhoista lisättyäsi lisää taikinaan öljy.
  4. Lisää pikkuhiljaa loput jauhot.
  5. Laita taikina liinan alle kohoamaan n. puoleksi tunniksi lämpimään vedottomaan paikaan.
  6. Viipaloi ja raasta juustot taikinan kohotessa.
  7. Murskaa myös halutessasi valkosipulia.
  8. Muotoile jauhojen avulla joko käsin tai kaulinta apuna käyttäen kaksi pizzaa pelllille leivin- paperin päälle.
  9. Lisää pohjalle tomaattikastiketta, oreganoa ja juustot.
  10. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia.
  11. Lisää kypsän pizzan päälle basilikan lehdet ja nauti.