You are here

Makaronilaatikko

Makaronilaatikko

Tarvikkeet

  • 150 g Kolatun Martta lehmänmaitocheddarjuustoa
  • 40 g voita tai margariinia
  • n. 0,5 dl vehnäjauhoa
  • 0,5l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g makaronia

 

Keitä makaronit kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Raasta juusto. Sulata voi tai margariini kattilassa ja lisää siihen jauhot hyvin sekoittaen. Lisää välittömästi maitoa pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen. Kun maito on kokonaan lisätty kuumenna kastike koko ajan sekoittaen kiehuvaksi ja keitä n. 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon n. 100 g juustoraastetta.

Laita makaronit voideltuun uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Lisää päälle loput juustoraasteet ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.