You are here

Karitsan karetta chèvrekastikkeella

Karitsan karetta chèvrekastikkeella

n. 1kg karitsan karetta
Suolaa, mustapippuria
Rypsiöljyä paistamiseen

Uunijuurekset
300 g porkkanaa
300 g punajuurta
300 g palsternakkaa
100 g sipulia
Voita tai rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa
1-2 tl suolaa
Mustapippuria

Chevre-kastike
100g Kolatun Chevre vuohenmaitojuustoa
2,5 dl Ruokakermaa
Suolaa, pippuria

  1. Kuori ja pilko juurekset reilun kokoisiksi paloiksi.
  2. Voitele uunivuoka, lisää juurekset vuokaan ja lisää voi ja mausteet.
  3. Paista uunissa 200:ssa asteessa n. 40 minuuttia.
  4. Puhdista karitsan karerivistä ylimääräinen rasva ja kalvot.
  5. Paista kareita kuumalla pannulla öljyssä hetken aikaa, jotta ne saavat kauniin paistopinnan, jonka jälkeen pintaan hierotaan suolaa ja pippuria.
  6. Paista uunissa 200:ssa asteessa n. 20 minuuttia.
  7. Anna lihan vetäytyä esim. foliossa 10 minuuttia ennen kuin leikkaan karepalat irti toisistaan luiden välistä.
  8. Lisää juusto ja kerma sekä mausteet kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia.
  9. Halutessasi voit tehdä koristeeksi palsternakasta lastuja kuorimaveistä apunakäyttäen ja voit paistaa ne reilussa öljyssä omassa uunivuokassaan 220:ssa asteessa 8-10 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja anna kuivahtaa esim. talouspaperin päällä hetki ennen tarjoilua.