You are here

Friteerattu briejuusto ja hedelmät

Friteerattu briejuusto ja hedelmät

Tarvikkeet 

  • 100 g Valma lehmänmaito brie-juustoa
  • n. puoli kiloa hedelmiä esim. päärynää, rypäleitä ja omenoita

Friteeraustaikina

  • 1 dl vettä
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa 
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • Vähintään 0,5 litraa rypsi- tai uppopaistoöljyä friteeraamiseen 

Pese ja pilko hedelmät. Pilko juustot haluamasi muotoiseksi. Sekoita veteen suola, sokeri ja vehnäjauhot jonka sekaan leivinjauho on sekoitettu. Anna taikinan turvota n. 30 minuuttia. 

Kuumenna öljy esim 1,5 litran kattilassa n. 170-180 asteeseen. Mikäli sinulla ei ole mittaria, voi öljyn kuumuuden testata laittamalla sinne esim. pienen hedelmäpalan. Mikäli palanen alkaa kiehua rasvassa voimakkaasti, on se tarpeeksi kuumaa. Pyöritä juustopalat taikinassa ja lisää ne kauhaa tai pihtejä apuna käyttäen öljyyn. Friteeraa juustoja 1-2 minuuttia kunnes ne nousevat pintaan. Tarjoa lämpöisenä hedelmien kera.