You are here

Bataatti-yrttipiirakka

Bataatti-yrttipiirakka

pohja:
100g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta, esim. Kolatun Martta cheddar
½ dl vettä

täyte:
½-1 bataatti raastettuna
Kolatun Yrtti Wilhelmiina salaattijuustoa kuutioina
tuoretta timjamia
suolaa
mustapippuria
3 dl kermaa
3 munaa
juustoraastetta, esim Kolatun Martta cheddar

Laita margariini, vehnäjauho ja juustoraaste kulhoon, nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita. Tee taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin vetäytymään n. 15-30 minuutiksi. Kuori bataatti ja raasta karkealla terällä. Pilko juustokuutioita pienemmäksi esim. 4 osaan. Voit hienontaa timjamin lehtiä tai laittaa ne kokonaisinakin piiraakkaan. Painele taikina vuokaan (25-27cm halkaisijaltaan) ja levitä päälle bataattiraaste, timjami sekä juustokuutiot. Ripottele mustpippuria hiukan päälle. Sekoita kerma, kanamunat, suola ja mustapippuri sekaisin ja kaada piirakan päälle. Viimeisenä ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 35-40min.